Nu kan du snart gå på teater igen

Teater

Många av oss har saknat att gå på teater under coronapandemin. Alla kulturupplevelser har fått sättas på vänt, en stor sorg för alla teaterälskare därute. Dock har nedstängningarna och restriktionerna varit ett måste för att komma till bukt med smittspridningen, så vi har full förståelse för att teaterbesök inte har kunnat genomföras. Nu börjar vi dessutom se ett ljus i tunneln!

Vi på teaterbiennalen är glada att många teatrar planerar att öppna upp redan till hösten. Även om publikantalet inte kommer vara detsamma finns det möjlighet att få biljetter till föreställningar runtom i Sverige. Det har vi längtat efter.

Nya coronaregler på gång

Reglerna för att kunna se en pjäs på teater är på gång att ändras. Idag kan 50 personer vistas i publiken om de är sittandes, vilket är ett litet biljettantal för att köra många föreställningar. Det är många teatrar som inte klarar sig med bara 50 biljetter.

När steg 2 införs, troligtvis i slutet på sommaren om smittspridningen fortsätter minska, är planen att 300 personer ska kunna sitta i publiken. Då kommer även de stora teaterscenerna troligtvis att öppna upp och du kan än en gång njuta av en föreställning (eller två).

Teater är bäst live

Att se på teater live är någonting alldeles speciellt. Du kan inte få den känslan genom att se en föreställning på tv eller film.

  • Teater är någonting som upplevs med alla sinnen
  • Efter sommaren är planen att fler besökare tillåts i publiken
  • Besök din lokala teaters hemsida för mer information

Boka biljetter till en pjäs

Att boka teaterbiljetter till en pjäs är enkelt, det görs vanligtvis genom att du surfar in på hemsidan till den teater du funderar på att besöka. Dramaten har redan släppt sina biljetter till höstens föreställningar för den som är intresserad.

Innan du bokar biljetter bör du läsa på gällande vad som gäller om restriktionerna förlängs och föreställningarna ställs in. Kommer du få pengarna tillbaka eller kan du använda biljetterna senare när pjäsen väl kommer att spelas. Det kan vara bra att köpa biljetter i god tid eftersom risken för slutförsäljning är stor nu efter pandemin.

Senaste artiklarna

The group of modern ballet dancers

Teater i Japan – en guide

Japan är ett land med många fantastiska traditioner, och teater är något som verkligen har en rik historia. Det finns fyra teaterformer som speciellt är

Läs mer »