Hitta ditt marmorbord hos Mogsten

Du som letar efter en bordsskiva till ditt marmorbord, hittar garanterat det du söker hos Mogsten Stenskivor. Där finns ett stort utbud, med hundratals olika varianter att välja mellan. Till deras marmorskivor och granitskivor finns hundratals olika typer av sten.

Om ni trots att han skulle ha svårt att hitta det ni letar efter, så är det är bara att kontakta deras kundtjänst, som gärna svarar på frågor. marmorbord är lite känsligare än andra modeller, och fläckar bildas lättare från vissa kemikalier. Granit å andra sidan är väldigt stryktåligt.

Det är bra att ha koll på vilka egenskaper materialen har vid köp av bordsskiva. Det finns många tips om underhåll och skötsel på deras hemsida, men deras kundtjänst svarar givetvis även på frågor kring detta. Kolla gärna också upp deras inspirationssidor. Ibland vet man inte vad letar efter förrän man får lite intressant input utifrån.

Till dessa granitsorter räknas bland annat, förutom egentlig granit, diabas, gnejs, kvartsit, och flera andra sorter. Dessa består av hårda silikatmineral med stor motståndskraft mot kemisk påverkan. Detta gör att granit i allmänhet tål alla sorters rengöringsmedel som man använder i huset.

Marmorborden bör monteras av kunnig personal

Detta innebär att granit generellt rekommenderas när det gäller bänkskivor till kök. Onyx och marmorskivor däremot är uppbyggda av karbonat mineral. Detta gör att de är känsliga för syror som lätt kan påverka materialet.

Dessa hittar man bland annat i rengöringsmedel, juicer och vin. Dessa påverkar dock inte hållfastheten hos marmorskivan, utan skadorna är enbart kosmetiska. Om man accepterar riskerna, kan givetvis även dessa stensorter vara bra.

På de platser i ditt hus som inte innefattar kemiska risker, till exempel fönsterbänkar, är marmor och onyx väldigt bra material. För att kunna tillverka en skiva till ett marmorbord krävs tydliga ritningar, och väldigt tydliga angivelser när det gäller mått. Montering behöver  utföras av personer som är kunniga på området.

Posted in Hem & Inredning | Comments Off on Hitta ditt marmorbord hos Mogsten